Autor
Dobrakowski
Karol
Podobno w słoikach można zamknąć smak lata. Brzmi romantycznie, ale cel wekowania jest często bardziej prozaiczny. Pasteryzacja pozwala zagospodarować nadmiar żywności i ograniczyć jej marnowanie. Słoiki z zawekowanymi przysmakami są też niezastąpione, gdy nie masz czasu gotować. Jak pasteryzować słoiki, by zachować smak i jakość potraw na długo? Przeczytaj nasze porady!
Nalewka świąteczna, Bożonarodzeniowa - przepis
Autor Płatek Łukasz
To będą wyjątkowe święta! Samodzielnie przygotowana nalewka świąteczna w gustownym, dekoracyjnym, szklanym opakowaniu sprawdzi się nie tylko jako jeden z rozgrzewających i smacznych elementów na świątecznym stole, ale też jako osobisty prezent pod choinkę!
Jak ozdobić słoik na przetwory lub Święta?
Autor Płatek Łukasz
Słoik to jeden z najbardziej powszechnych elementów wyposażenia kuchennej szafki. Rzadko kiedy wyrzuca się słoiki i butelki szklane po wykorzystaniu ich oryginalnej zawartości. I słusznie - są to tak uniwersalne przedmioty, że pozbycie się ich to wielka strata!